GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-02-03

SAUSAINIAI "AVILIAI"


Tešla:
380 g sausainių
120 g tirpinto sviesto
4-5 v. š. cukraus pudros
6 v. š. maltų riešutų
2 v. š. kakavos
4 v. š. pieno

Kremas:
150 g cukraus pudros
150 g sviesto
1 trynys
4 v. š. romo
Arba
Kremas:
0,5 indelis kondensuoto pieno
200 g sviesto

Sausainius sumalti, supilti tirpintą sviestą, cukraus pudrą, smulkintus riešutus, kakavą, pieną ir gerai išmaišyti.

Paimti norimą formelę (aš dariau su didesniu stikliuku) į jį įdėti maišelį (tada labai lengvai išsiims tešla), sudėjus tešlą gerai suspausti ir paėmus už maišelio kraštų ištraukti iš formos.

Sustatyti į lėkštę ir apibarstyti cukraus pudra.

Jei darysit su įdaru, tai suspaudus tešlą viduryje pagaliuku ar šaukšteliu padaryti duobutę ir įdėti įdaro, kad jis neišbėgtų dedant į lėkštę “avilį” pastatyti ant apvalaus sausainio.

2 variantas
20g razinų, 20g džiovintų spanguolių, 35g graikiškų riešutų + visi likę produktai kaip 1 variante. Razinas, spangules ir riešutus dėti į sumaltus sausainius ir dar pamalti kol pasidarys vientisa masė. Gautus sausainius aplieti šokoladu.


Šaltinis Supermama.lt

KOMENTARAS: labai skanūs ir greitai paruošiami sausainiai nelauktiems svečiams neskaičiuojantiems kalorijų:)

2 komentarai:

  1. O aš gal ir keista, bet nieko panašaus nesu dariusi, bet atrodo labai skaniai :) Jau dabar užsinorėjau.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na nieko čia keisto, aš pati pirmą kart dariau ir labai patiko, nes tik viską sumaišai ir formeles padarai, nereik nei tešlos kočiot, nei kept.

    AtsakytiPanaikinti