GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-02-23

TRADICINIS DANŲ PYRAGAS (DRØMMEKAGE)


Biskvitas:
50g sviesto
3 kiaušiniai
250g miltų
200g cukraus
1 stiklinė pieno
3 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
Aptepimui:
125g sviesto
100g kokoso drožlių
200g nerafinuoto rudojo cukraus
100ml pieno

Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilti tirpintą sviestą, pieną, suberti miltus maišytus su kepimo milteliais. Išmaišyti iki vientisos masės ir kepti 20min, 180C. Aptepimui skirtus produktus sumaišyti

aptepti iškepusį pyragą ir dar kepti 5-7min, 220C. Išėmus atvėsinti. Viršus turi sustingti ir susidaryti plutelė.
Su medumi ir baltuoju cukrumi

Su nerafinuotu ruduoju cukrumi


Šaltinis Supermama.lt

KOMENTARAS: Labai skanus ir greit pagaminamas. Nerafinuoto rudojo cukraus neturėjau, tai dėjau 2 v.š. medaus sumaišyto su 1 a.š baltojo cukraus.
Antrą kartą kepiau su nerafinuotu ruduoju cukrumi. Skonis nerealus, nuo šiol tai vienas iš mėgstamiausių pyragų. Pabandykit, tikrai vertas dėmėsio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą