GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-03-13

NESALDŪS SAUSAINIAI SU VARŠKE


150g sviesto
150g varškės
150g miltų
1 kiaušinis
Cukraus pudros apibarstymui

Varškę ištrinti pro sietelį, į ją sugerti miltus, sudėti sviestą, kiaušinio trynį. Viskas kapoti peiliu, kol pasidarys vientisa masė ir suminkyti. Tešlą iškočioti plonai, įspausti norimos formos sausainius, aptepti baltymu ir kepti 12-15min, 180C. Atvėsusius apibarstyti cukraus pudra.

Šaltinis knyga „Sau ir svečiams“

KOMENTARAS: Išėjo 70vnt sausainių. Skaniausi kepti tą pačią dieną. Nors keli šaukštai cukraus tikrai nepamaišytų šiam receptui:) Kas nori saldumo galima užtepti uogienės, ar aplieti šokoladu. Aš ant gabalėlio tešlos užbarsčiau granuliuotos kakavos, iškočiojau ir gavosi keli marmuriniai sausainiai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą