GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-01-25

JUOSTELĖS SU DŽEMU


200g sviesto
100g cukraus
50g grietinės
2 kiaušiniai + 1 aptepimui
¼ a.š. druskos
1a.š. vanilinio cukraus
400g miltų
30g smulkintų riešutų
150g džemo

Išsukti sviestą su cukrumi, dėti grietinė, kiaušinius, vaniliną, po kiek vieno ingrediento išmaišant. Berti miltus persijotus su kepimo milteliais. Miltų dėti tiek, kad tešlą galima būtų kočioti. Stalą gausiai pabarstyti miltais, kočioti tešlą, vis pabarstant miltais, kad neliptų prie stalo. Supjaustyti norimo dydžio juostelėm. Aptepimui kiaušinio atskirti baltymą nuo trynio. Dėti į skardą sausainiukus, kraštelius patepti kiaušinio baltymu, per vidurį dėti po 1 a.š. džemo, uždengti kitu sausainiuku, kraštelius truputi apspaudyti, viršų aptepti tryniu, pabarstyti smulkintais riešutais. Kepti 180C, 20min.

Šaltinis Supermama.lt

KOMENTARAS: džemą naudoti kuo tirštesnį, nes kitaip išbėgs. Uogienė netinka. Išėjo apie 20 juostelių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą