GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-04-15

TRAPŪS SMĖLINIAI ŽIEDAI


200 g sviesto
130 g cukraus
350 g miltų
1 kiaušinis
1 v.š. vanilinio cukraus
0,5 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Aptepimui ir apibarstymui:
1 trynys
70 g kepintų smulkintų žemės riešutų
Sviestą su cukrumi ir druska išsukti iki baltumo. Įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti. Suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir išminkyti tešlą. Laikyti šaldytuve ~1val. Ant miltais pabarstyto stalo iškočioti 1cm storio lakštą ir išspausti 8cm skersmens apskritimus, o per vidurį 2cm. Aptepti plaktu tryniu ir apibarstyti riešutais. Kepti 200C, 10-12min.

Šaltinis originalus receptas

KOMENTARAS: primenantys vaikystę. Kepiau tokio dydžio kaip recepte tik viduje išspaudžiau gėlytes ir mažesnius - vaikiškus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą