GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-05-27

VARŠKĖS BANDELĖS SU VARŠKĖS ĮDARU



250g varškės
1 didelis kiaušinis
0,5 stiklinės aliejaus
4 v.š. cukraus
2,5a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. druskos
300-350g miltų
Įdarui:
260g grūdėtos varškės
2 v.š. cukraus
0,5 v.š. miltų
2/3 kiaušinio
Aptemimui:
1/3 kiaušinio

Išplakti kiaušinį, sudėti pertrintą varškę, supilti cukrų, druską, aliejų ir išmaišyti. Suberti persijotus miltus su kepimo milteliais ir užminkyti tešlą. Tešla turi būti nekieta, jos ilgai minkyti nereikia.
Įdarui sumaišyti visus nurodytus produktus.
Tešlą iškočioti 0,5cm storio ir išspausti apskritimus arba tiesiog imti po gabalėlį ir delne padaryti plokščią blynelį. Įdėti varškės įdaro, suformuoti apskritą bandelę, ją dėti į skardą išklotą kepimo popieriumi siūle žemyn. Bandeles aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti 180, 20-25min.


KOMENTARAS:  gavosi 16 bandelių. Bandelės išlieka skanios tris dienas. Jei mėgstate razinas, jos taip pat labai tiks varškiniame įdare. Įdarui buvo nurodyta trinta varškė, bet man asmeniškai su grūdėta skaniau. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą